top of page

Nagelbijten? Ontdek hoe je weer mooie nagels krijgt!

Bijgewerkt op: 22 feb. 2021

Nagelbijten is een irritante gewoonte die bij veel mensen voorkomt.

Onder nagelbijters valt het afbijten van de nagel top, het afbijten van huid rondom de nagel en het afbijten van de nagel zelf.

Nagelbijten is een stressgevoelige gewoonte, net zoals bijvoorbeeld aan je haren friemelen, duimzuigen, neuspeuteren en roken. Het werkt als een stress uitlaatklep waardoor het op latere leeftijd ook nog voorkomt.

Nagelbijten is op zich geen gevaar voor de gezondheid maar er zitten erg veel bacteriën onder de nagels, waardoor er een risico voor infecties ontstaat voor uw nagels, maar ook voor uw mond en/of eventueel maag.



Door het regelmatig bevochtigen van de nagels en daarbij ook de vingers, word de nagel vaak zwakker. Ook kan zich hierdoor eczeem aan de vingers ontstaan of andere schimmelinfecties. Deze gedijen namelijk goed in vochtige omgeving Langdurige nagelbijters kunnen verkeerde nagelgroei bevorderen, waardoor de nagels kunnen ingroeien.


Omdat de nagels bij een nagelbijter 2 keer zo snel groeien dan bij niet-nagelbijters, en je in de goede richting te leiden om van het nagelbijten af te komen, heb ik speciaal 5 weken nagelbijterarrangement samengesteld met het IBX-systeem. Het vraagt wel enig doorzettingsvermogen. Bij de eerste afspraak krijgt u een nagelvijl en een flesje Dadi’Oil om deze minimaal 4 keer op een dag in te masseren, en we plannen alle afspraken voor vier weken, die worden vooraf betaald in 2 termijnen, bij 1e en 2e afspraak.


Week 1

Eerste IBX en ManiCurette met Dadi’Oil (60 min.)


Week 2

De tweede IBX en ManiCurette met Dadi’ Oli eventueel nagellak (60 min)


Week 3

De derde IBX en ManiCurette met Dadi’Oil eventueel nagellak (60 min)


Week 4

De vierde IBX en ManiCurette met Dadi’Oil eventueel nagellak (60 min)


Week 5

De vijfde IBX en ManiCurette met Dadi’Oil en gelpolish

Na afloop kunnen we weer een afspraak maken om de nagels na 2 weken te onderhouden. Indien je de Gel Polish wil laten verwijderen moet je er zeker van zijn dat je van je nagels afblijft, anders zou het zonde zijn van het arrangement.



137 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page